Regnskog, Mangroveträsk och Carriacou.

 
Det blir en kort uppdatering nu. Vi är nupå en ö som heter Carriacou  som ligger norr om Grenada. Här har i varit några dagar nu. Om allt går som tänkt så seglar vi vidare imorgon upp till Union Island, ca tio sjömil norrut. Där tänkte vi fira jul. 
 
Innan vi lämnade Grenada gjorde vi en tur upp i regnskogen tllsammans med en familj från en annan svensk båt. De hade barn i samma ålder som Ebbas barn. Vi vandrade i en flodbädd och badade i vattenfall. Jag tog en del bilder men har inte hunnit lägga in de i datorn än. 
 
Första seglingen som jag, Ebba och barnen gjorde tillsammans var knappt tio sjömil runt Grenadas sydvästra udde till staden ST George. Det gick bra så dagen efter fortsatte vi norrut nästan 30 sjömil hitt till Carriacou. Det gick också bra trotts att vindarna var emot större delen av tiden så det tog mycket längre tid än planerat. 
 
Här har vi promenerat runt, rott in i en lagun i ett mangroveträsk, badat och haft det bra. Idag är vi inne i staden Hillsburgh. 
 
Jag hoppas på att kunna lägga upp lite bilder från regnskogen innom kort. 
 
 
//Fredrik
 
 

Jordbävning och kommande besök från Sverige

 
Nu har jag varit här på Grenada i två veckor. I viken där jag ankrat ligger en hel del andra båtar. Några av de är svenska. De har jag umgåts en del med. Jag har även varit på en marknad och sålt macrame. Jag har också städat och röjt plats i båten. Imorgon kommer Ebba och båda hennes barn hit från Sverige och ska segla i fem veckor. Tanken är att vi i sakta mak ska ta oss upp till Martinique varifrån de har varsin flygbiljett hem sen. Men hemfärder behöver vi inte tänka på nu. 
 
I förpiken har jag byggt en dubbelkoj och så har jag röjt fram båda stickkojerna så det ska finnas plats till alla nu. Jag ser verkligen fram emot att få träffa de igen. Det blir nog jätteroligt att segla ihop med de i fem veckor och upptäcka nya platser. Någonstans längst vägen ska vi fira jul, Ebbas födelsedag och nyår. 
 
Igår när jag satt här och kollade min mail och vad det ska bli för väder de närmsta dagarna började hela betongbänken jag satt på att skaka, likaså bordet, också det av betong. Lampor och juldekorationer i taket började svänga hit och dit. Faktum är att precis allt skakade och rörde på sig. Det var jordbävning. den varade kanske någon dryg halvminut eller så. Ingenting blev skadat vad jag såg. 
Idag har jag hört ryktesvägen att den hade sitt centrum neråt Trinidad. Jag har inte fått det bekräftat än. Det var i alla fall en intressant upplevelse. 
 
Jag återkommer inom kort med mer raporter om vad som händer ombord och runt Bris, snart också med Ebba och barnen som besättning. 
 
//Fredrik
 
 

RSS 2.0