Avbrott

 
Trotts att dagarna går i sakta lunk har ändå ganska många dagar gått sen jag kom hit till Graciosa. Jag vet inte riktigt var de kommer ifrån eller vart de tar vägen men passerar gör de. Dagen då jag behöver lämna båten och flyga hem för att jobba har närmat sig allt för fort. Imorgon är den här. Det är med blandade kännslor jag förbereder mig för att åka hem. Det kommer säkert bli roligt att se hur det ser ut där hemma och träffa folk jag känner där. Samtidigt trivs jag väldigt bra här och har kompisar här också. Jag trivs med det här livet.
 
De senaste dagarna har jag förutom förberedelser för hemresan även tillbringat en del tid med kompisar på marknadsplatsen. Vi har knyit makrameer och för någon dag sedan lyckades jag sälja en av de jag gjort. Jag tjänade tre euro och det är mer än jag tjänat totalt de senaste fyra månaderna. 
Det känns bra att lämna båten här. Här är lugnt och det finns folk som ser till båten åt mig. 
 
Att inte vilja åka hem är på sätt och vis bra, det betyder troligtvis att jag kommer se fram emot att åka tillbaka när jag jobbat ihop lite pengar. 
 
Det kommer bli ett långt stopp på hemresan så framåt fredag är jag hemma om allt går som planerat. 
 
Jag hoppas det blir en fin vår och sommar i Sverige och att det sen blir fint att komma tillbaka hit och fortsätta segla. Det finns ju många fler plattser att upptäcka. 
 
Det kan mycket väl hända att jag uppdaterar här under sommaren. Lite bilder från den senaste tiden kommer nog inom kort. 
 
//Fredrik

En annorlunda plats

 

Ja Graciosa är en annorlunda plats, dock mycket trivsam. Här går den ena dagen och den andra följer efter i sakta mak. På marknadsplatsen sitter folk och tillverkar och säljer grejer. Några av de bor i båtar i hamnen, några i tält och andra i hyrda rum och lägenheter. Vissa tillhör lokalbefolkningen medan andra är från andra orter och länder. Några har varit här i många år och andra bara ett tag. Några av de har jag lärt känna och umgås med.

 

Här är som jag tidigare berättat inga gator asfalterade eller stenlagda, de är av sand. Sandstranden och hamnplanen är det mest centrala i byn. På stranden bor en fågel som ser ut som en blandning av kalkon och myskand, som ibland tar en simtur ut bland båtarna. Den verkar inte vara någons utan lever som den själv vill.

En bit upp i bergen bor en man som byggt ett hem av stenar och annat han funnit i naturen. Han har bott där länge och varit med på dokumentär på tv. Han brukar sitta på marknadsplatsen och läsa tidningen och prata med folk han känner.

 

Här får människor och djur leva lite som de själva vill. De verkar må bra av det. Det finns många sätt att leva ett liv på så varför då inte välja ett som man trivs med?

 

//Fredrik


RSS 2.0