Lycklig!

Ikväll har jag haft en fantastisk kväll med goda vänner! Mina arbetskamrater! Jag är just nu väldigt sömnig så bilden får säga det mesta...Många fina presenter fick jag! Blockflöjten med läroboken var en fin present. Fredrik fick öronproppar... Ett metspö och nödproviant (om fiskelyckan skulle utebli) fick jag också. Ja, presenterna var många och mina kamrater hade tänkt på det mesta! Mest av allt betydde alla lyckönskningar! Jag känner mig även trygg med skyddsängeln jag fick!

Lyckan är att han en vän!

Nu har klockan slagit tolv. Dags att försöka sova.

God natt!

/Kristina


Bris

Bris

Vad händer med båten...

Det här har vi inte tid med. Först insjuknade Fredrik i något förkylningsaktigt. Och nu har förkylningen intagit mig! Men det hindrar inte att det blir arbeta gjort på båten!

Fredrik har slipat botten på båten. Som bilden visar har Fredrik fått en lite blåare nyans än vanligt. Kul! Det saknas bara en vit mössa så kan han misstas för en smurf!


Ja, han hade munskydd när han slipade!


Ett av de pågående projekten just nu är att montera in stereo i båten. På skärtorsdagen snurrade vi runt ett antal varv i Nyköping för att hitta rätt antennkontakt, antenn med antennkabel, högtalarkabel m. m. Det blir lyxen i båten. Lite stereo... Vi kan lyssna på radio och på musik. Det blir ungefär som vi har det nu då vi struntade i att skaffa box när vi flyttade ut på landet för ett och ett halvt år sedan. Mest bara dokusåpor, gör om mig program och deckare på TV. Och nej, jag klarar inte ens av att titta på mord på TV. Fanns en tid när jag tyckte det var spännande men jag har övergått till att känna att mord inte är underhållning! Det blir desto mer musik i stället så det blir bra med stereo i båten! Fredrik har byggt högtalarlådor!Och jag syr flaggor! Signalflaggor!Drygt hälften av flaggorna är klara!

Ja, det är ju påsk också! Vi har i ett par år firat påsk i Bohuslän! För oss är det ett perfekt sätt att fira på. Lite grillning på kvällen... En fika på smögenbryggan... Har jag glömt något??? SUPERB KLÄTTRING i vårsolen såklart!!! Suck, men inte i år. Snö, snö och åter snö. Helt ärligt har vi inte tid heller att åke bort hela påskhelgen men vi hade i alla fall förhoppningen om att kunna åka till Stegeborg eller Ågelsjön och klättrat någon dag.

Man får titta på bilder och längta istället!

   

Åhh, vad jag längtar! Men vi har faktiskt haft utomhuspremiär. Vi fick ett ryck och tog ledigt från båtbyggeriet och åkte till Bistaberget förra helgen!

/Kristina


Båtmässan

Vi åkte till båtmässan i Älvsjö med en lista på saker vi skulle försöka få tag på. Och ja, en del saker fick vi tag i!Brandfilt, brandsläckare och en ugn som placeras på gasolköket! Saker vi hade velat hitta men som vi inte lyckades få tag i var bland annat nödraketer.

Vi kom även hem med ett oplanerat köp. Flytoveraller!!!Införskaffandet av overallerna var mindre kul men intressant. Killarna vi köpte overallerna av verkade ha ett genuint intresse av det som de försökte sälja. Det försökte inte få oss att köpta dyrare saker än vad vi behövde utan lyssnade på vad vi ville ha. En annan försäljare däremot fick vi känslan av att hon hade inte den minsta erfarenhet av vad hon försökte sälja. Hon hade nog bara fått mycket betalt och sedan läst in sig på några broschyrer om produkten. Det handlade inte om att göra oss nöjda utan att försöka få oss att köpa så dyra saker som möjligt.

Bland det mest obehaglig förutom alla rengöringsmedel (troligen ohälsosamma både mot kropp och miljö), morgonrockar, vinglas m.m. var dock en keps som det stod "captains wife" på. Ett säkert sätt att få mig att hoppa överbord skulle vara att plocka fram en sådan keps...

Sedan fick vi lite boktips! En bok om relationer ombord. Börja bli lite tröttsamt att höra på allt tjat om hur vi kommer bli osams. Om vi inte ens kan hålla sams på en båt är det väl lika bra att vi får veta det innan vi fortsätter att planera ett gemensamt liv ihop. Håller förhållandet, ja då vet vi att det är något att satsa på. Inte behöver vi en hel bok för att lista ut det. Vi fick även lite ögonbrynsmimik från killen som skulle sälja böcker till oss när han fick veta storleken på båten vi skulle segla i... Vi fick i alla fall tillfälle att titta lite i guideböcker av olika slag. Ingen bok blev köpt däremot!

Summan av det hela:
- Bra overaller till ett bra pris
- Hurra till både brandfilt och brandsläckare
- Smarrigt med ugn att baka färskt bröd i
- Arghhh på alla irriterande och okunniga försäljare

Och ja, jag glömde nämna. Vi fick tillfälle att se våran livflotte uppblåst! Till flotten medföljer även kniv, vattenuppsamlare, nödbloss eller nödraketer (kommer inte ihåg riktigt) m. m.

Jag personligen har lärt mig att så länge det inte är ett måste kommer det nog dröja innan jag åker på båtmässa igen. Inte riktigt mitt rätta element (skratt)!!!

/Kristina


Quiero una vacuna de la fiebre amarilla

Jag hade börjat öva för att försöka se till att vi skulle få rätt vaccin i utlandet (gula febern)... Första gången vi var och vaccinerade oss fick vi veta att vi var ute i senaste laget. Två sprutor till skulle vi ta. En om en månad och den sista så tätt som möjligt inpå att vi skulle åka. Ok, vi åkte till Eskilstuna igen för att få oss en spruta. Jaha, och så skulle vi komma för den sista om 6 månader hade doktorn ordinerat som träffade oss första gången. 6 månader?! Vad nu då? Men vi kunde vara någorlunda lugna för samma vaccin går att få även i andra länder. Och länder inom Europa är tydligen pålitliga? Det kan jag hålla med om och ja visst, i jämförelse med tvångsvaccinering i till exempelt Venezuela låter det tryggt. Men vi vill ju ha innan vi åker! Sökterskan var hygglig och sa att hon skulle tala med läkaren vi träffade första gången och skulle sedan höra av sig till oss.

Phuuuuuu... Sköterskan ringde Fredrik. Ja, vi ska få ta våran sista spruta så nära inpå våran avresa som möjligt. Och sedan för att få ett långvarigt skydd kan vi tydligen ta ännu en spruta när vi kommer hem.

Intressant förrästen det där med teknik när man ger sprutor. Sköterskan vi fick spruta av första gången bad oss slapna av i armen. Sedan förde hon försiktigt in sprutan. Klart! Sköterskan vi fick sprutan av denna gång tog nästan sats. Hjälp, akta benet! Men tänka sig, det kändes knappt. Men att se det utföras på Fredrik var som att få se en ballong punkteras...

Imorgon blir det båtmässa!

/Kristina

Sjösjuka

Funderar lite på sjösjuka. För sjösjuk det blir jag! Var ordentligt sjösjuk i somras. Det är skrämmande vad det gör med förståndet. Visst, att må fysiskt illa och kräkas kan väl gå an men efter min totala kollaps i somras har jag förstått att sjukan inte är att leka med. Jag blev helt apatisk. Fick frossa. Trodde att vilken sekund som helst kommer min kropp hamna i chock. Kunde varken få i mig vatten eller mat. Försökte med att blöta små brödbitar i vatten men det gick inte att svälja. Jag var fysiskt okapabel till att svälja. Önskade att jag skulle få kräkas men även det var stopp. Ingenting varken kom i eller ur mig. Piggnade självklart till efter ett tag men oj vad utmattad jag var. Hade inte trott att det skulle påverka psyket på det sättet som det gjorde. Brydde mig inte om vad som hände. Tänkte ungefär att "jaha, är det så här det ska sluta. På Östersjön?". I efterhand förstår jag att det vara förståndet som spelade mig ett spratt. Jag befann mig inte i omedelbar fara. Jag förringar absolut inte de signaler som min kropp sände ut. De fysiska reaktionerna på sjösjukan var inte att leka med. Hade den fortsatt hade det varit riskt för uttorkning eftersom jag hade svårt för att dricka.

Jag har läst lite om sjösjuka. Vad jag har förstått så handlar det om att hjärnan blir förvirrad av att se saker stå stilla samtidigt som den även registrerar att saker och ting rör på sig. Sedan råkar det tydligen vara så olyckligt att balanscentrum i hjärnan ligger nära kräkcentrum. Det gör att "förvirringen" i balanscentrum smittar av sig på kräkcentrum. Man mår illa. Sedan finns det tydligen olika stadier i sjukan. Ska man ta ett vanligt piller ska man se till att göra det innan nedre magmun stänger till. Sedan är det tydligen kört att försöka få något ner den vägen. Då är det en annan typ av piller som gäller... Funderar lite på hur sjösjukeplåster fungerar. De borde inte vara beroende av om magmunnen är öppen eller stängd?! Gemensamt för samtliga preparat ska i alla fall vara att man blir mer eller mindre dåsig av dem. Men det är i alla fall att föredra framför fullt utvecklad sjösjuka. Läste vidare att för att förebygga sjösjuka ska man vara utvilad, alltid se till att man har något nära till hands att äta, styra båten kan även hjälpa, försöka vara lugn. Psykisk stress ska inte vara bra. Jag får sitta och meditera hela vägen till Västindien med andra ord... Nej, jag är inte särskilt orolig. Jag tror att det går att "träna" bort.

Imorgon ska vi tillbaka till Eskilstuna för att fylla på vårat vaccin. 07:40 ska vi vara i Eskilstuna. Det blir en tidig morgon. Undrar om man kan få nål och tråd för att sy ihop ett sår? Skulle kännas tryggt att ha ombord. Måste erkänna att det känns lite "spännande" att ge sig iväg och inte ha någon möjlighet att ta sig till en Vårdcentral så fort olyckan är framme utan att få klara sig själv!

/Kristina

Phuuu...

Ska försöka formulera en ursäkt till varför det inte har blivit något inlägg på länge. Hmm, var börjar jag?

Jo, jag börjar med Fredrik. Han arbetar! Och bygger båt samtidigt. Blir utmattad av att bara skriva det. Han har förberett för att montera en stereo och VHF och han har också jobbat med den nya nedgångsluckan. Han har servat upp kylvattenpumpen till motorn.

Jag har sytt färdigt bomkapell med min mamma. Nu saknas bara öljetterna...

Gemensamt har vi självklart klättrat! Vi hade också en väldigt trevlig kväll här hemma med klätterkompisar. Vi åt lite mat och tittade på bilder. Mycket trevlig kväll! Vi har också börjat packa våra prylar. Ofta känns det mest som om man flyttar runt på prylarna och enbart stökar till men lite har även hamnat i banankartonger!

Nu kommer den mest överraskande aktiviteten vi har ängnat oss åt... Vi har öppnat ett demensboende! Överraskad? För att göra en lång historia kort så kan jag nämna att vi hade en förvirrad tant strykandes runt huset. Hon hade kommit med en bastugäst som hade kommit för att besöka den gemensamma bastun i huset. Det gick väl an men efter en stund hittade vi den genomsur tanten (det regnade hela dagen) i våran bil och mannen är borta!!! Gissa om man blir förvånad?! Polisen kom och tanten tackade så mycket och hoppades på att vi skulle ses snart igen... Hur glömmer man kvar en tant???

Nog för denna gång.

/Kristina

RSS 2.0