Att sy ett bomkapell

Någon som har försökt sig på att sy ett bomkapell...? Tar tacksamt emot tips!

Under ett mycket svagt ögonblick sa jag ja till att sy ett bomkapell. Mina tidigare erfarenheter av att sy är i alla fall inte obefintliga men ett kapell är inte riktigt samma sak som att klippa sönder en gammal tråkig tröja för att sedan sy ihop den till något mer skojigt.


Som tur var finns det ett gammalt kapell att använda till mall. Projektet började intressant då jag skulle sprätta upp det gamla kapellet. Jag insåg ganska snart att en sprättnål (heter det så?) var överflödig. Tråden var så mör att det räckte med att enbart slita lite i sömmarna så sprack allt ihop med ett ljudligt ritsch. I vissa fall gick det även på samma sätt med själva tyget. "Sprak" så var det en reva!


Min verkstad består av köksbordet och köksgolvet. Belysningen är minst sagt otillfredställande vilket det även finns bildbevis på. Får använd pannlampa.


Men, men, skam den som ger sig! Och tänka sig, efter en stund var det till och med roligt!

/Kristina


Fin segling på Örsbaken 2006

Fin segling på Örsbaken 2006

Fredrik och Kristina

En person med en längtan efter att segla och en annan med en längtan att leva livet!


Fredrik har så länge han kan minnas haft en dröm om att långsegla. Förverkligandet av drömmen började på allvar ta sin form när Fredrik köpte Bris år 2002 (samma år som Thåström tisdagen den 23/7 kl. 18:00 spelade på Kalasturnén i Eskilstuna). Bris är en havsfidra med en längd på 6 m och en bredd på 2,20 m, djupet är 1,14. Långkölad är den också. Plast! Bris är bygd i slutet av 60-talet början av 70-talet. Fyra kojplatser, pentry, garderob (snart kombinerad toalett). Göta motor, encylindrig tvåtaktare med sex hästkrafter. Skicket när Fredrik köpte båten var rent kosmetiskt bedrövligt men plasten i skrovet var i gott skick. Efter otaliga timmar med ombyggnad och förstärkning är båten nu nästan klar för oceansegling.


För ungefär två år sedan träffades Fredrik och Kristina i klätterrummet i Nyköping. Efter ett par veckor frågade Fredrik:

-         Ska du med till Västindien?

Och Kristina svarade:

-         Kan jag väl.

På den banan är det!


Nu har vi avslöjat var vårat långsiktiga mål är; Västindien. Men som för alla andra som ger sig ut på något som man inte riktigt vet vad det handlar om, har vi olika delmål och har inställningen att vi ska i alla fall segla iväg och sedan får vi se vart vi kommer. Första anhalten blir eventuellt Borgholm... Och sedan Blekinge... Och sedan är vi en bit på väg...


Tanken med denna blogg är att våra när och kära ska kunna följa våran resa. Men den är även till för alla dem som vill hitta lite inspiration!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0