Hopp!

Bornholm är fin men vi börjar TRÖTTNA på ön ändå. Sandvik är naturskönt och vackert men ska man bli bemött som en människa ska man ha en fet plånbok. Här är leendena dyra...
MEN!

På tisdag, onsdag och torsdag ser det ut att bli bättre vindar. Nordväst och ost! Vi sticker på tisdag morgon om allt går som planerat. Siktet är då inställt på Gedser på Falster eller i värsta fall någonstans på Rügen i Tyskland.

Det blir många böcker lästa och tärningarna i Yatzy är kastade många gånger. I frågespelet MIG kan vi snart frågorna utantill. Tack för dessa presenter! Fredrik har bytt en sträng på gitarren och har fått hjälp med att stämma den så nu kommer det sköna toner från Bris...

För några dagar sedan blåste det kuling här. Vi tog en promenad runt den norra udden Hammer Odde. Där ligger det en hamn som heter Hammer Hamn. Hamnen är skyddad av en fyra meter hög vågbrytare men i pålandsvinden sköljde vågorna över vågbrytarna och ner på andra sidan. Glada att vi inte låg där.

Häromdagen träffade vi en svenskt par och deras son i hamnen där vi ligger. Det visade sig även att de kommer från Nyköping! Dessa människor hade en härlig inställning. Att inte arbeta mer än nödvändigt!

/Kristina & Fredrik
#1 - - Peter:

kan inte låta bli att fundera på de reklamlänkar som finns under er blogg. Den ena, hyr stuga på Bornholm är ju en rätt bra produktplacering. Den andra; gå ned 5 kg snabbt med trimgel förstår jag dock inte riktigt. Väntar på förklaring här på ön.



och glöm aldrig att dyra leenden är dåliga leenden!



hepp!

#2 - - scott:

hej igen om ni bara gör som ni gör och tar det lugnt så ska ni se att det kommer gå bra och att ni kommer i väg mvh scott o pilla

#3 - - Filip Wu:

:)Fredrik & Kristina :känns bra? jag är YongFilip. haha , nu är jag i Kina!

#4 - - Kim:

Intresserad av erat segeläventyr fundera lite på storleken på båten vad är skillnaden på att segla en längre båt? Är ni mer beroende av att gå med vågor och vind?

Håll seglet i dete blå

#5 - - Kim:

Skepp o hoj !!!!

Var tog ni vägen?

#6 - - Mamma Anki:

Tydligen har ni äntligen kommit från Bornholm.

Får nästan dagligen frågor hur ni har det o var ni är nu. Jag hoppas o tror att allt är väl med er.

Sticker ut till stugan några dagar, idag skiner solen.Var rädda om er o varandra. Många kramar från mamma Anki. Tänker på er,hoppas få höra av er snart.

#7 - - Mats-o:

Hej vänner!



Hur går det egentligen? När är det dax att fundra på att korsa kanalen?



Heja heja!



Mats

#8 - - Annika (ombord Rolles L38 Octav):

Hej på er!

Hoppas att ni har fått ordning på motorn nu och att sjökorten har kommit och att den riktiga hamnkapten var snäll och lät er ligga på "storplatsen" för en billig peng.

När vi hade lämnat Gedser och lyssnade på väderprognoserna de närmaste dagarna kunde vi bara konstatera att ni nog var kvar i Gedser ett par dagar till ;-) Men nu är ni säkert på Fehmarn eller i Kiel.



Njut av livet!

#9 - - Anna Lännholm (Bjarnes mamma):

Hej

Var har ni tagit vägen? Vi vill ha rapport så att vi vet att inget hänt.

Ha det gott

Anna, Bjarnes mamma

#10 - - Horst u. Ilse:

Hallo Kristina u. Fredrik, vielleicht kannst du dich erinnern, wir haben uns in Borgholm gesehen als wir euer Boot angeschaut haben. Wir lagen mit unserer Blue Wave aus Salzburg 15m vor euch. Wenn ich richtig verstanden habe, habt ihr eure Reise abgebrochen. Dieser Entschluss ist mutig aber absolut richtig.Gute Seemannschaft ist nicht "um jeden Preis durch" ich bin froh über Eure Entscheidung. Alles Gute von Horst und ilse