Krio

Krio betyder kallt på grekiska och det är precis vad det har varit här den senaste veckan. Temperaturen har varit nere på 12-13 grader som kallast och det går väl an ute men här är det samma temperatur inne som ute. Vi har dock hållit värmen genom att klättra.

När vi kom hit i oktober hade det inte regnat sedan april och det mesta var torrt och visset, nu efter att det har regnat några gånger så börjar det grönska överallt och gräsmattor dyker upp lite varstans.

Här i byn Massouri har nästan alla klättrare åkt hem och några bofasta finns knappast så det är ganska tomt. Det finns en supermarket och en restaurang öppen, det börjar dock tunna ur på både hyllor och menyer. Jag åt upp säsongens sista svärdfisk när vi var på restaurangen häromdagen och det är längesedan de serverade mousaka. Efter den 6 januari kommer nog ingen av dem ha öppet.

När vi åkte hit hade vi bara köpt varsin enkel biljett för att kunna stanna så länge vi ville. Nu har vi varit här i nästan två månader, vi har klättrat ganska mycket och haft väldigt roligt och vi börjar bli trötta. Vi tänker åka hem nu innan allt stänger och det blir långtråkigt, vi vill längta tillbaka hit till Kalymnos och det kommer vi att göra.

 Om allt går som det är tänkt så åker vi härifrån på söndag morgon och kommer till Nyköping på söndag kväll. Men det är som sagt om allt går som det är tänkt. I Aten och på många andra ställen har det varit studentuppror och strejk i buss, tåg och flygtrafiken. Vi har inte märkt något av detta, här är det däremot vädret som ställer till problem. Vi var in till staden Pothia idag för att köpa färjebiljetter till grannön Kos eftersom vi ska flyga därifrån till Aten. Det blåste kuling och alla färjor var inställda tills vinden lagt sig lite. Vinden ska lugna sig tills på söndag, hoppas de har rätt. Det har även regnat ganska mycket idag så när vi skulle ta bussen tillbaka till Massouri var vägen avstängd på grund av att det rann ca30-40 cm vatten på vägen. Efter en halvtimme fick vi fortsätta, det var fortfarande lika mycket vatten på vägen men nu var det helt OK att åka där. Blöta frusna och hungriga återvände vi till vårat lilla hem här. Nu har det i alla fall slutat regna, har vi tur torkar det upp så vi kan klättra i morgon.


/ Fredrik

#1 - - Fia:

Va härligt att vara hemma över jul ändå va? Här har det äntligen snöat så förhoppningsvis har vi snö på julafton.



Vi kommer också vara i nyköping över jul och nyår. Vill ni träffas kanske? Har ni planer för nyårsafton??

#2 - - Anki:

Kära ungar!Är orolig för er tänkta hemfärd så som det är i dagsläget i Grekland överhuvudtaget.Kan ni ta er därifrån med färja och flyg eller hamnar ni "mitt i skiten"? Skönt om allt gick bra för er som ni tänkt o att ni vore hemma till jul. Var rädda om er o tänk till innan ni bestämmer er för hemfärden,det kanske ändå är tryggast där ni är.

#3 - - Anki:

Jag älskar er o önskar att allt blir bra med ert äventyr. Många kramar från mamma Anki o Roger. GOD JUL på ER om vi inte hörs eller ses innan dess. PUSS o KRAM.

#4 - - Jan Holm:

Kære Frederik



Godt Nytår ønskes her fra Danmark. Hvordan står det til med Atlanterhavsplanerne?

Har du en e-post adresse?



Med venlig hilsen



Jan Holm (Vi mødtes på Femø)

#5 - - M:

Spännande blogg!



SNÄLLA använd radbrytningar och styckesindelning - går inte att läsa annars.