Allt på en gång!

Vi drabbades nog av hybris när vi lugna som filbunkar sa att vi låg bra till i båtbyggandet. Vi hade målat däcket, fernissat grabbräcken mm, polerat och vaxat hela båten, installerat solcellen, fixat lite småpyssel till nedgångsluckan, börjat titta på förstärkningen till masttoppen, städat ur hela båten... Sjösättning uppsatt imorgon tisdag. Allt gick så bra!

Sedan började det...

Den bärbara datorn fick sig en "afternoon tea". Att det sipprar ut te ur tangentbordet när man vänder den upp och ned är inte bra. Fram med hårfön (självklart nedpackan i en kartong) för torkning. Datorn slocknade dock... Shit! Datorn var verkligen stendöd. Vi tänkte att det finns ju inte så mycket att göra än att låta den torka och försöka starta den igen dagen efter. I instruktionsboken för datorn fanns det ett avsnitt för felsökning. "Att hälla en skvätt te på tangentbordet" fanns inte med som fel... En stund efter att vi hade släckt lampan för kvällen brumade det till i vardagsrummet. Datorn vaknade, dock ganska medtagen. Välkommen stod det på skärmen sedan började det låta konstigt. Raskt stängde jag av datorn igen och kröp ned i sängen igen. På morgonen efter startade datorn igen utan problem! Går jättebra nu (tills vidare)...

Vi har även från och till varit utan bil då den behöver repareras efter besiktning. Idag skulle vi få tillbaka den. Jättebra då vi har en hel drös med saker som måste till båten innan sjösättning. Vindroder till exempel som är alldeles för stort för att ta med på bussen. Vi har även en hel del saker som behöver hämtas och köpas i Oxelösund. Bilen blev inte klar idag... Jag lovar, hade jag vetat att vi skulle promenera runt i raskt takt genom stan stora delar av dagen hade jag inte sprungit en rund på 30 min på morgonen... Fötterna värker! Hur går det med sjösättningen nu? Vi är ju inte alls klara! Det blir tidig morgon för att ta första bussen till stan för att kunna låna Fredriks pappas bil på förmiddagen enbart för att genast åka hem igen för att lasta den full med ALLT! Vi har till och med gjort ett schema för morgondagen för att se till så att allt faller på plats... Imorgon ska vi troligen få tillbaka bilen. Men bara för att jäklas lite till är det från och med imorgon körförbud på bilen! Troligen hinner vi inte ombesikta och sista bussen hem går 19:20. Inte en chans att sjösättning av våran och alla andras båtar som ska i är klar tills dess så eventuellt blir det årets första övernattning i båten... Vi får se, det löser sig säkert. Det gör det oftast, frågan är bara hur?!

/Kristina
#1 - - Marre:

Så tråkigt att jag inte hinner träffa dig innan ni ger er av. :(

Hoppas på strålande väder den 17 maj, för då ska jag tänka på dig när jag tar ett glas vin i solen ;)

KRAM KRAM