Gran Tarajal!

 
Ja nu är jag i Gran Tarajal. I torsdags morse seglade jag och en italienare söderut från La Graciosa.Det var svaga vindar så det tog sin tid men det var skönt att se att allt fungerar som det ska innan det blåser upp.
På kvällen lät vi ankaret falla utanför Playa Blanka på södra Lanzarote. Följande morgon plockade vi upp italienarens flickvän i Playa Blanka. Då började det bli fullt i havsfidran. Vi seglade söderut i en perfekt nord-nordvästvind och gjorde nästan fetio sjömil på elva timmar. På kvällen förtöjde vi i marinan i Gran Tarajal. Italienarna lagade så god mat så jag ville inte kasta ut de. De bodde kvar tills idag då de gav sig iväg för att se lite mer av ön några dagar. De kommer dock tillbaka innan fredag då det är en festival på gång här på stranden. 
 
Det kan bli skönt också att vara ensam ombord ett par dagar igen. Anar dock att det snart dyker upp fler jag känner som vill besöka festivalen. 
 
Det är intressant att promenera runt i den här lilla stan. Överallt på husväggarna är det konst målad. Det dyker hela tiden upp något nytt att stanna och titta på. 
 
Återkommer på sikt.
 
/Fredrik