Vandring, stränder och båtjobb.

 
Tiden går som den har för vana att göra här på La Graciosa. Veckan som varit var en bra vecka. Extra många av de jag känner var här. Det innebar dock att det inte blev så mycket gjort på båten. Istället ängnades dagarna åt vandring till olika platser på ön, främst stränder där vi solade, badade och hade det bra. På kvällarna satt vi ofta i sittbrunnen på min båt, på någon servering, eller hemma hos någon och filosoferade och tittade på månen som sakta steg upp över Lanzarotes berg. En bra vecka med andra ord.
 
Idag och igår har jag skrapat och slipat fernissa. Imorgon ska jag stryka på ett första lager ny fernissa om vädret inte blir sämmre. 
 
Jag har fått höra om en festival som ska äga rum i Gran Tarajal på Fuertaventura den 7-9 november. Det lär vara någon form av världsmusik och världskulturfestival. Festivalen vill om jag förstått det rätt uppmärksamma och protestera mot den planerade oljeborrningen som spanska regeringen vill genomföra mellan Lanzarote och Fuertaventura. "Regeringen" på Kanarieöarna är dock emot borrningen. 
Jag är lite sugen på att försöka ta mig dit. Det är inte så långt att segla dit så det borde gå. Vi får se, jag har inte bestämt mig än. 
 
 
//Fredrik

Kommentarer
Postat av: Anki

Hej! Du verkar ha det riktigt mysigt o trevligt,med vänner,sol,bad o trevliga tillställningar.
Här är det riktigt höstlikt.
Ha det gott.Kram Anki.

2014-10-15 @ 08:02:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0