Årets största händelse

 
Gårdagen var en märklig dag här på La Graciosa. Årets största händelse inträffade, en simtävling. Det fyllde på med folk på ön redan på fredagskvällen. Igår fortsatte de köra hit folk med färjorna. Det såg inte ut att ta någon ände. 
Tillslut var det då dags för simtävlingen. De tävlande simmade från Lanzarote till Graciosa. Ja en del av de i alla fall. De andra drev iväg med tidvattenströmmar och blev tillslut uppplockade av polisbåtar och andra båtar som fanns till hands. När alla väl var iland fortsatte festligheterna. På kvällen var det ett Raggaaeband från någon av Kanarieöarna som hade en protestspelning på en scen på stranden. De protesterade mot spanska regeringens planer på att borra efter olja mellan Lanzarote och Fuertaventura. Nästan alla på öarna här verkar vara emot den planerade borrningen. 
Senare på kvällen var det ett annat band som spelade spanska 70-talslåtar. De var inte lika bra som raggaebandet. Någongång framåt natten avtog festandet och ljuden från stranden. 
 
Det blev inte mycket gjort på båten igår men jag har ju heller ingen brådska. Folk som varit här över helgen börjar röra sig härifrån. Imorgon återgår nog livet på Graciosa till det normala. Ja det som är normalt för Graciosa vill säga. Om man gämför med många andra ställen är det inte mycket som är normalt här. Det är nog det som gör ön så trevlig. 
 
//Fredrik