Klättring och provsegling!

Klättring!

I fredags mötte vi en grupp från Nyköpings enskilda gymansium vid Simonsberget i Tunaberg. Klättring stod på deras schema! Fredrik och jag hade tidigare på morgonen riggat två topprep vid två klassiska leder på berget, "Svärfar" och "Graviditetsleden". "Svärfar" är en typisk nybörjarled med en något krånglig anmarsch. "Graviditetsleden" är en fin grad fyra led.

Det var en munter grupp med en hel del potentiella klättrare!

Provsegling!

Idag gjorde vi en ordentlig provsegling med "Bris"! Turen blev Ringsö tur och retur. På väg till Ringsö gick vi utomskärs. Vinden var ganska svag och stundtals tvivlade vi på att vi skulle hinna till Ringsö. Vinden ökade en aning och vi fick till och med chans att prova vindrodret. Efter en hel del pysslande med att ställa in vindrodret tyckte vi att resultatet var bra! Visst, det pendlade lite fram och tillbaka men med tanke på att vinden var en aning för svag är vi nöjda med vindrodret! Vädret var soligt och det var härligt och gå utomskärs. Väl framme vid Ringsö fick vi ta ett svårt farväl från både goda vänner och en förtrollad ö.

På vägen hemåt hade vinden börjat friska i! Kryss med genua var till en början smått nervöst och vi började fundera på om inte focken hade varit ett bättre val. Med kryss hela vägen i frisk vind fick vi en ordentlig provsegling inomskärs! Trött och nöjd ska jag sova ett par timmar nu innan det är dags att kliva upp. Kl 07:40 i morgon ska vi vara i Eskilstuna för att få den sista vaccinationssprutan.

/Kristina

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi

Hoppas ni får en underbar tid nu ute i det stora blå! =) Jag är ledsen att vi inte kan komma och vinka av er. =( Men jag planerar en sista minuten resa i slutet av juli och hälsa på där ni är just då.
Ha det så bra!
/Fia och Erik

2008-05-16 @ 23:07:06
URL: http://fiadahlin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0