Båtmässan

Vi åkte till båtmässan i Älvsjö med en lista på saker vi skulle försöka få tag på. Och ja, en del saker fick vi tag i!Brandfilt, brandsläckare och en ugn som placeras på gasolköket! Saker vi hade velat hitta men som vi inte lyckades få tag i var bland annat nödraketer.

Vi kom även hem med ett oplanerat köp. Flytoveraller!!!Införskaffandet av overallerna var mindre kul men intressant. Killarna vi köpte overallerna av verkade ha ett genuint intresse av det som de försökte sälja. Det försökte inte få oss att köpta dyrare saker än vad vi behövde utan lyssnade på vad vi ville ha. En annan försäljare däremot fick vi känslan av att hon hade inte den minsta erfarenhet av vad hon försökte sälja. Hon hade nog bara fått mycket betalt och sedan läst in sig på några broschyrer om produkten. Det handlade inte om att göra oss nöjda utan att försöka få oss att köpa så dyra saker som möjligt.

Bland det mest obehaglig förutom alla rengöringsmedel (troligen ohälsosamma både mot kropp och miljö), morgonrockar, vinglas m.m. var dock en keps som det stod "captains wife" på. Ett säkert sätt att få mig att hoppa överbord skulle vara att plocka fram en sådan keps...

Sedan fick vi lite boktips! En bok om relationer ombord. Börja bli lite tröttsamt att höra på allt tjat om hur vi kommer bli osams. Om vi inte ens kan hålla sams på en båt är det väl lika bra att vi får veta det innan vi fortsätter att planera ett gemensamt liv ihop. Håller förhållandet, ja då vet vi att det är något att satsa på. Inte behöver vi en hel bok för att lista ut det. Vi fick även lite ögonbrynsmimik från killen som skulle sälja böcker till oss när han fick veta storleken på båten vi skulle segla i... Vi fick i alla fall tillfälle att titta lite i guideböcker av olika slag. Ingen bok blev köpt däremot!

Summan av det hela:
- Bra overaller till ett bra pris
- Hurra till både brandfilt och brandsläckare
- Smarrigt med ugn att baka färskt bröd i
- Arghhh på alla irriterande och okunniga försäljare

Och ja, jag glömde nämna. Vi fick tillfälle att se våran livflotte uppblåst! Till flotten medföljer även kniv, vattenuppsamlare, nödbloss eller nödraketer (kommer inte ihåg riktigt) m. m.

Jag personligen har lärt mig att så länge det inte är ett måste kommer det nog dröja innan jag åker på båtmässa igen. Inte riktigt mitt rätta element (skratt)!!!

/Kristina


Kommentarer
Postat av: Kristina Gelin

Hej på er Haventyrare.
Jag har fått er bloggadress av Stefan och kommer att med stort intresse följa era förberedelser och er resa. Jag tänker mycket på er och önskar er all lycka och framgång med äventyret.
Storkramen från Kristina

2008-03-10 @ 10:23:30
Postat av: Tommmy

Jäpp håller med - mässor kan vara väldigt konstiga tillställningar som drar kufiska säljartyper.
Och en och annan kufisk köpare också - dock ingen pik till er :)

Snygga overaller - lite avundsjuk!

/Tommy B

2008-03-16 @ 15:35:30
Postat av: Malin

Du är kanonsnygg Stina! Ha den på jobbet en dag vettja! Ses om ett par veckor! Kram från Malin just nu i värmen i Thailand

2008-03-18 @ 15:48:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0